Teamdag+

Zoek je een ontspannende activiteit voor je team met dat ietsje meer?

of

Wil je rond een specifiek thema werken in je team, maar mag er ook wat ontspanning bij?

Dan is deze Teamdag+ iets voor jou: de perfecte combinatie van bezieling en beweging, theorie en toepassing, mannelijke en vrouwelijke energie, zin & zen.

 

Een teamdag met inhoud…                                                     

Teamdagen zijn de gelegenheid bij uitstek om jezelf en je collega’s beter te leren kennen en begrijpen.

Daarom werken we met de ‘Kernkwadranten’ van Ofman, een eenvoudige en krachtige methodiek die snel en constructief waardevolle inzichten geeft in ieders functioneren. Je teamleden leren over hun kwaliteiten en hun bijhorende valkuilen, maar ook over hun irritaties en uitdagingen. We creëren hierrond samen een positief begrippenkader dat woorden geeft aan wat – al dan niet onderhuids – leeft in je team. De ervaring leert dat deze nieuw verworven taal en inzichten ook na de teamdag blijvend bijdragen aan meer heldere en open communicatie, ook in moeilijke situaties en relaties: meer begrip betekent minder ergernis.

… op een ontspannende en speelse manier!

Maar het blijft niet bij theoretisch inzicht, teamdagen zijn er ook om plezier te hebben en te ontspannen!

Stilzitten, vergaderen, nadenken, voor veel werknemers is dit een dagelijkse bezigheid. Een teamdag dient ook om die routine te doorbreken. Alles wat we leren, zetten we dan ook om in fysieke actie: dans en beweging.

We dansen voor de fun, en we koppelen de dans tegelijk ook aan de inzichten die we verwerven rond kwaliteiten en uitdagingen. Kortom: we zetten de nieuwe kennis om in lichamelijke ervaring, luchtig, aangenaam en op stimulerende muziek. En je hoeft niet eens te kunnen dansen om hier volop van te genieten!

De reactie van Ann, coördinator van een team in de zorgsector, na een Teamdag+ spreekt boekdelen:

“Onze teamdag was een gezonde, sportieve, muzikale mix van dans en theorie. De kwadranten van Ofman hebben binnen het team een aantal groepskenmerken blootgelegd. Een aantal thema’s kwamen zo naar boven…afgewisseld met de zumba, salsa, merengue, open en gesloten dansen,… een mooie combi voor een geslaagde teamdag. Uiteraard onder de enthousiasmerende en professionele begeleiding van Winnie, die met haar kennis en muziek en dans er voor ons team een onvergetelijke dag van wist te maken waar nog lang over nagepraat werd!” (Ann Dewulf, coördinator De Boeg)

Effecten voor je teamleden:

  • Je kent je sterke kanten en die van je team
  • Je weet wat er gebeurt als je daarin doorschiet
  • Je weet wat je individueel en als team te leren hebt
  • Je snapt waarom jij je stoort aan bepaalde collega’s
  • Je ziet  de samenhang tussen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en irritaties
  • Je kan beter communiceren met de ander, want je hanteert een gemeenschappelijk begrippenkader
  • en dit brengt meer begrip, bezieling en flow in je team !

Praktisch

De allereerste stap naar een Teamdag+ is een voorbespreking waarin we de thema’s uitlichten die belangrijk zijn voor jouw team, zodat we het programma af kunnen stemmen op wat er nu nodig is.

Een Teamdag+ loopt van 10u tot 17u (met een middagpauze)
BasisPrijs: 800€ (excl BTW) (+/- 20 deelnemers)

De volledige prijs wordt besproken tijdens de voorafgaande meeting en kan variëren naargelang afstand, gebruikt materiaal, aantal deelnemers en specifieke wensen voor jouw team.

Nog meer reacties van deelnemers

“Ik heb nog nooit zo gelachen om mijn eigen irritaties.”

“Het helpt mij om me minder te ergeren aan anderen.”

“We gebruiken dit jargon nog altijd in ons team en zien de humor van bepaalde irritaties in, vooral als we aan de teamdag denken.”