Over Winnie

Winnie in een aantal woorden

°1974 – Waarden – Integriteit – Humor – Scherpzinnig – Energie – Integraal – Lichaam – Bewegen – Bekrachtigen – Verandering – Soulmates – Optimisme – Dans – Sensualiteit – Bewust-zijn – Inzicht – Verantwoordelijkheid – Liefde – Eigenzinnig – Groeien – Nu –  Open – Leesgierig – Vergetensgezind – Verbinding – Inspireren – Ruimte Respecteren – Meedenken – Gevoelig – Chaos & Orde – Chaotish Bewust – Bewust Chaotisch – Zoekend & Niet-zoekend – Zin & Zen

Winnie over

De bezieling van Zin & Zen

Eind 2010 werd ik door het leven bij het nekvel gegrepen. Mijn broer stierf. Wat de dood met het leven te maken heeft, vraag je me? Alles. De maanden voor Joʼs overlijden, waren onwaarschijnlijk intens. Hij ging namelijk niet zomaar weg, maar liet een schat aan inspiratie voor ons achter. Zijn visie op het leven veranderde in die cruciale maanden zo drastisch, zo fundamenteel. Het was een wegwijzer zoals ik er nog nooit een had gezien. De rust die hij uitstraalde, de manier waarop hij ons onvermoeibaar bleef vertellen dat niets, maar dan ook niets belangrijker was dan de Liefde en het volgen van je hart. Zonder het te weten heeft hij toen in mijn hart het zaadje van Zin & Zen geplant. Voor zijn dood liep het leven bijlange niet altijd zoals ik het wou. Na zijn dood al evenmin. Maar toch is er iets essentieels helemaal anders: ik vond de rust in de chaos, het befaamde stille oog in het midden van de storm. En ik had terug contact met mijn diepste essentie. Mijn werk als therapeute en danslerares kreeg onder die invloed een nieuwe focus: anderen inspireren om zelf in hun kracht te gaan staan, te midden van hun chaos. Met het nodige vallen en opstaan maar zonder aarzelen volgde ik mijn bezieling, en nu is Zin & Zen een feit.

Haar toolbox en ervaring
Als licentiate in de Psychologie en Doctor in de Psychologische Wetenschappen – in 2002 gedoctoreerd aan de K.U. Leuven met een onderzoek naar gezondheidsklachten in de arbeidsomgeving – legde ik een stevige basis van wetenschappelijke kennis en academische analyse. Daarop volgde een 7-jarige carrière in een IT outsourcing bedrijf, waar ik achtereenvolgens als Service Desk Operator, HR coördinator, Projectleider en Functioneel Business Analyst een schat aan inzichten en ervaring verwierf op vlak van HR projecten en processen voor o.m. selectie, aanwerving en competentiemanagement, alsook het ontwerpen en geven van presentaties en trainingen.

Om mensen op een meer geïntegreerde manier te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling startte ik in 2007 met de vierjarige opleiding tot I.V. therapeute (Interactionele Vormgeving) aan de Educatieve Academie in Berchem, en rondde die succesvol af in 2011. Typisch voor I.V. therapie is het integreren van diverse therapeutische stromingen en wereldbeelden, waarbij je als therapeut niet vasthoudt aan één bepaalde zienswijze, maar in interactie met de cliënt de meest geschikte invalshoek kiest. Een mooie aanvulling op mijn academische basis: deze integrale manier van werken staat me toe te putten uit een breed en onderlegd spectrum aan kennis, inzichten, tools en ervaring. In die context volgde en volg ik ook tal van bijscholingen, gaande van werken met familieopstellingen, cognitieve therapie & mindfulness en transpersoonlijke psychotherapie tot beweging en danstherapie en hartcoherentie.

Curriculum Vitae 

Haar zoektocht
Vanuit mijn en-en filosofie is het niet zo moeilijk om te zien hoe zowel mijn jaren in de academische wereld als mijn carrière in de IT hebben bijgedragen aan mijn huidige levensdoel. Hoe yang, rationeel, analytisch en prestatiegericht mijn omgeving ook was, ik ging steeds weer op zoek naar de balans. Een zoektocht die me heel veel heeft gebracht, zowel vragen als antwoorden, beide een motor om te komen tot waar ik nu sta. De inzichten die ik kreeg door me dag in dag uit in deze toch wel bijzondere contexten te bewegen, zijn onbetaalbaar, de ervaringen die ik er had heel erg nuttig in het werk dat ik nu doe. Sinds 2009 ben ik actief als zelfstandig therapeute, waarbij de nadruk ligt op het verwerken van bepaalde issues. Met Zin & Zen komt hier nu nog een extra dimensie bij: het stimuleren van mensen in het opnemen van hun unieke verantwoordelijkheid. En zoals met alles geldt ook hier dat je het ene niet los kunt zien van het andere.

De link met dansen

Dansen, bewegen, beide zijn van levensbelang voor mij. Ik ben erg actief in de wereld van de dans, o.a. als zumbalerares en dat geeft me ontzettend veel voldoening en plezier. Maar daar houdt het niet mee op: ik zie ook duidelijk de verbanden tussen dans, beweging en persoonlijke ontwikkeling. Een visie moet je belichamen. Van hieruit werk ik aan een integrale vorm van body, mind & spirit-les, die het beste combineert van mijn eigen ervaringen in dans (vooral het dansen van afrocubaanse goden en godinnen), psychologie, yoga en meditatie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven !