One-minute oefening: verbondenheid

Zaterdagavond, 1u ’s nachts, zondagmorgen dus eigenlijk… Net op het moment dat ik besluit dat ik wel het eenzaamste schepsel op de hele planeet moet zijn, stuit ik op een artikeltje over ‚loneliness’. 

David, de auteur van het artikel, stelt zich de, naar mijn mening, terechte vraag ‘of het ooit stopt?’. Het lijkt dat we allemaal door zoveel beproevingen en lessen moeten gaan. En net als je denkt dat je het door hebt of dat je je „les geleerd hebt”, zoals dat in spirituele middens heet, komt het universum met zijn spreekwoordelijke hamer en brengt het volgende conflict. Maar wat als er een shortcut zou zijn, een manier om vervulling te voelen in ons leven, hier en nu? David’s geheim is het bewust onderhouden van het gevoel verbonden te zijn met de wereld aan de hand van de 1:1:1 methode: 1 dag. 1 persoon. 1 moment.

Iedere dag…

…ongeacht hoe druk je het hebt…

…maak tijd om één moment ten volle te beleven…

…en ga helemaal op in één zinvolle interactie met één persoon…

Misschien ben jij al langer zo moedig om moeite te doen om verbonden te blijven met de wereld, niet enkel via Facebook, maar in de vorm van dagelijks in iemands hart duiken…?

Voor mij loopt dit nog niet altijd van een leien dakje. Maar ik ga vanaf nu in ieder geval de 1:1:1 oefening deel laten uitmaken van mijn dagelijkse praktijk. En jij?

Winnie

met Zin & Zen