Love instead of hate

loveinsteadofhate

Een hele tijd al vraag ik me af of het ok is om bepaalde mensen te blokkeren. Ik bedoel dan vooral via de sociale media waar iedereen vrijuit zijn mening kan spuien.

Ik zelf hou niet zo van polariserende en haatdragende comments. Er is al genoeg van dat en het brengt vaak mijn hele energie naar beneden. Dus ik vermijd dit soort sites, dit soort mensen, het nieuws etc… Bovendien wilde ik met Zin & Zen een meer open visie aanbieden op de dingen en niet nog meer van dat verspreiden. Maar ook dan word je geconfronteerd met ‘haters’. Vanuit de idee ‘waar je weerstand aan geeft, wordt alleen maar sterker/groter’ vond ik het aan de andere kant toch niet ok om dit soort situaties, mensen en drama uit te sluiten. Dan zou ik in principe hetzelfde doen en dus niet ‘liefdevol’ zijn. Dus het was een dilemma maar nu is er een grens bereikt…

… en op hetzelfde moment zag ik deze video en voelde ik wat juist was voor mij, nu: “politely give myself some space”.

Ik kan niet van dit soort gedrag houden, sorry, ik ben maar een mens in groei. Liefdevol zijn betekent nu vooral voor mezelf zorgen! Iedere minuut dat ik dus tijd moet steken in het ‘verwerken’ van dit soort negativiteit is een minuut die ik niet kan besteden aan het creëren van nieuwe en meer positieve dingen die misschien bijdragen aan het grotere geheel. Vanzelf komen er al genoeg dingen op mijn pad die ik moet verwerken, extra triggers hoeven voor mij niet. MAAR dat wil niet zeggen dat ik geen begrip kan opbrengen voor de gekwetste ziel die ik achter het gedrag zie. Meer nog ik zal er zelfs voor bidden (de hoogste vorm van hulp volgens Indische wijzen).

Dus ik heb het recht in eigen handen genomen. U weze gewaarschuwd, Zin & Zen is dus geen plek meer van vrije meningsuiting als je vrije mening bedoeld is om te kwetsen.  Als de quotes die hier passeren jouw energie naar beneden halen dan is het op jouw beurt je taak om liefdevol naar jezelf te zijn en je grenzen te stellen. Voel je vrij om Zin & Zen NIET te volgen of leuk te vinden. En als jij het niet kan, doe ik het voor jou, voor mij.

Belangrijkste lessen voor mij:

  • begripsvermogen hoeft niet te leiden tot ‘over je grenzen laten gaan’
  • grenzen stellen hoeft niet te betekenen dat je niet liefdevol kan zijn
  • iemands gedrag niet tolereren is iets anders dan die persoon afwijzen
  • het is ok om eerst liefdevol voor jezelf te zijn !

met Zin & Zen

Winnie