Inspirerende workshops

Waarom?

Vaak is een nieuwe kijk op de dingen voldoende om je te herörienteren. Inzichten, inspiratie, een praktisch model dat je concrete handvaten geeft om bewust en met zin in het leven te staan. Daarom organiseert Zin & Zen regelmatig open workshops en lezingen rond specifieke onderwerpen, zoals yin en yang, kernkwadranten, communicatie, integrale modellen. Hieronder volgt een korte beschrijving. Van zodra een workshop gepland wordt, volgt meer gedetailleerde informatie. Dit kan ook op aanvraag.

De eerstvolgende workshops, nieuwe data !

Yin en Yang in intieme uitwisseling : stereotypes, archetypes, relatietypes

We hebben allemaal al gehoord van mannelijke en vrouwelijke energie maar toch bestaan er veel misverstanden over wat beiden inhouden. Nochtans zou iedereen gebaat zijn bij de juiste verhouding van mannelijke en vrouwelijke energie. In deze workshop kom je alles te weten over Yin en Yang, hoe ze onderling in relatie staan (polariteit) en welk effect dit heeft op jouw relaties. We bespreken ook de verschillende relatieniveaus volgens het model van David Deida en de samenhang met onze sexuele energie. Dit is een inspirerende nieuwe zienswijze op relaties die ook jouw leven kan veranderen! Als je al een voorproefje wil over yin en yang en de relatietypes, dan kan dat via het Zin & Zen e-book, dat je krijgt als welkomstgeschenk bij inschrijving voor de nieuwsbrief.

(Arche)typische kernkwadranten

Met behulp van het inspirerende kernkwadrantenmodel van Daniel Ofman kan je, aan de hand van dagelijkse ervaringen (bijvoorbeeld je irritaties), meer bewust worden van je kwaliteiten en hoe ze zich verhouden tot je valkuilen en uitdagingen.  Het is een heel praktische vorm van zelfreflectie en schaduwwerk maar kan ook gebruikt worden als instrument voor teamcoachings. Daarnaast passen we het kernkwadrant ook toe op culturele verschijnselen of meer algemene ergernissen zoals die tussen man en vrouw, rationele en gevoelige mensen, Oosters en Westers denken. Een aanrader, gewoon voor jezelf maar ook om te gebruiken in je relaties en je werk. Het is ook een heel handig instrument om  jongeren te helpen relativeren wanneer ze weinig zelfvertrouwen hebben of dader en/of slachtoffer zijn van pestgedrag.  Hier vind je alvast een voorbeeld van een kernkwadrant toegepast op yinne en yange kwaliteiten.

Integrale visie én dagelijkse praktijk

Het integrale model van Ken Wilber lijkt velen aan te spreken maar het academische karakter van het werk vraagt vaak meer duiding. In deze workshop wordt er op een heldere manier en met praktische voorbeelden duiding gegeven. Het gaat over vijf lenzen die gebruikt kunnen worden om naar de werkelijkheid te kijken: kwadranten, niveaus, lijnen, toestanden en types. Daarnaast kan er op basis van dit integrale denkmodel ook een integrale dagelijkse praktijk uitgewerkt worden. Dit is zowel nuttig voor studenten die hier voor hun opleiding mee geconfronteerd worden, als voor mensen die de waarde van het integrale model voor hun dagelijkse leven ontdekt hebben en dit praktisch willen toepassen. Ook voor de coach kan dit integrale model dienst doen in het verbreden van zijn perspectieven op de klant. Voel al eens wat het met je doet via de groep die hiervoor opgericht is: Integral Inspiration

Co-Communicatie & Co-Creatie 

Dat communicatie belangrijk is weet iedereen. Maar hoe kunnen we leren co-communiceren: verbaal, lichamelijk én energetisch op een authentieke manier met het oog op co-creatie. De methodes en inzichten in deze workshop zijn gebaseerd op de ideeën van integrale communicatie, geweldloos communiceren (Rosenberg), principes rond non-verbale communicatie, hartcoherentie, yoga en dans.